Red Hot Chili Peppers изненада с решението си да сподели песен от предстоящия

...
Red Hot Chili Peppers изненада с решението си да сподели песен от предстоящия
Коментари Харесай

Red Hot Chili... изненадващо пусна песен за Еди Ван Хален

Red Hot Chili Peppers изненада с решението си да сподели песен от идния нов албум Return Of The Dream Canteen, която е писана особено за великия Еди Ван Хален.

Парчето се споделя просто Eddie и, да - има забавен риф и соло, изпълнено от страхотния Джон Фрушанте. Естествено, то се отличава с неговия харакетерен наивизъм и няма доста общо със стила на починалия вълшебник.

Засега песента няма " същинско " видео, а единствено визуализация, което я прави не по-малко симпатична.



Макар, че парчето надали ще остане в персоналния мавзолей на RHCP при Californication, Scar Tissue или Under the Bridge, за какво пък да не се върнете към 1983-а...

Ето какво описа за новата творба фронтменът Антъни Кийдис, представен от:

" Понякога не осъзнаваме какъв брой доста сме свързани с някой създател, до момента в който не го загубим. Еди Ван Хален беше несравним.

Деня след гибелта му Флий влетя в репетиционната с доста прочувствена бас линия. Джон, Чад и аз се спогледахме и започнахме да свирим към неговата мелодия и доста скоро, без никакво изпитание, се сдобихме с ария в памет на Еди.

Почувствахме се добре от това по едно и също време да скърбим и да ни е грижа за някой, който е дал толкоз доста на всички нас. "


Антъни обяснява още, че въпреки в песента Еди Ван Хален да не се загатва по име, тя на процедура споделя за неговите ранни години в Западен Холивуд и рокендрол следата, която великият китарист е оставил в сърцата на толкоз доста хора. 

" В последна сметка нашата ария желае да запомните Еди не с това по какъв начин умря, а с това по какъв начин живееше и осъществяваше фантазиите си ", разяснява още Кийдис.

Еди Ван Хален почина на 65-годишна възраст през 2020 година.

Новият студиен албум на RHCP Return Of The Dream Canteen се чака на 14 октомври. Забележително е, че това ще е втори албум за групата тази година след Unlimited Love.

Както отбелязва рок медията - те просто нямат спирачки, след завръщането на Джон Фрушанте в главния състав. Продуцент още веднъж е Рик Рубин.
 Red Hot влизат по... типичния си метод на церемонията на MTV видео премиите.
Това несъмнено е годината на Red Hot. Групата бе оповестена и за „ Глобална икона “ на тазгодишните награди MTV Video Music Awards. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР